RUBBER GLASS ®


rubber-glass-ii-trial-533x400

Описание на продукта

Стъкленият каучук Rubber Glass е силиконова гума, която се използва за спец.ефекти и презентации на различни продукти. Двета течни компонента се смесват в равни пропорции. Rubber Glass втвърдява за една нощ на стайна температура, до състояние на прозрачно стъкло, блок, което много леко може да се счупи на парчета, приличащи на стъклени парчета, лед, брилянт. При добавяне на оцветители, се получават интересни цветови гами.

                                                       

Приложение

Интересни изложбени ефекти(сухи цветя във ваза), спец.ефекти, имитации на лед.

Технически характеристики:

  Rubber Glass
твърдост по Shore D 32
съотношение на сместа по тегло  или   обем 1A: 1B
време за работа* 90 мин.
време за  откалъпване* 16 – 24 часа
цвят прозрачен
визкозитет 200 мПа
обемно тегло 0.97 г/см³

                                                           

Смесване и втвърдяване

Инструментите и съдовете за смесване трябва да бъдат пластмаса и да са чисти.. В общият съд се отсипва необходимото количество PART A и PART B, след това добре се разбъркват за ок.3 мин., много внимателно, за да не се допусне появата на въздушни мехури. Сместа се налива в пласмасови съдове или форми за кубчета лед. При леене в други форми в процеса на съзряване могат да се получат затруднения.

При леене в силиконови форми е необходимо използването на разделящ агент не съдържащ силикон – например напр. ER800.

Полиуретановите форми трябва добре да са се втвърдили и да не съдържат разделящ агент съдържащ силикон. Времето за втвърдяване е ок 16 – 24 часа при темп.18°С. При по – ниска температура се удължава времето за втвърдяване, при по-висока се съкращава. Температура ок. 50°С съкращава времето за полимеризация до 4 – 6 часа. Преди разформироване оставете на стайна температура за стабилизиране.

Важно: глина, съдържаща сяра, латексен каучук или вода могат да доведат до затруднения в прицеса на втвърдяване