BODY DOUBLE ®


 

Описание на продукта

Body Double“Standard Set” и Body Double“Fast Set” са дълготрайни силиконови гуми, които могат да бъдат нанасяни директно върху кожата, да се правят форми на глава, ръка и други части от тялото. Гумата вулканизира бързо и ще възпроизведе перфектно детайлите – много по – добре от който и да било алгинат. Една отливка или много ….. За същата цена ? Не харесвате алгинатите, с които можете да направите само една отливка. Body Double  ще можете да използвате за много отливки включително и за моделин, Matrix Neo, смоли и др. Количеството Body Double е много по малко от повечето алгинати.

Безопасност: Body Double  не е токсичен и е без мирис.

 

Приложение:

Body DoubleStandard Set” за по големи повърхности по тялото. Време за работа 5 мин. време за махане на формата 30 мин.  Body Double  “Fast Set” за бързо нанасяне.

 

Технически характеристики:

  Body Double  “Fast Set” Body Double  “Standard Set”
съотношение на сместа по обем 1:1 1:1
време за работа 90 сек 5 мин
време за  откалъпване 5 мин 30 мин
цвят виолетов зелен
визкозитет 3000мПа 3000мПа
относително тегло 0,28 г/cм³ 0,28 г/cм³

 

Приготовление

Препоръчваме ви направата на малък тест преди работа. Намажете ръката си с разделящия агент и след това със сместта и вижте дали нямате алергична реакция, след това използвайте. Ако усетите каквато и да било реакция на ръката не използвайте продукта.

Body Double не е опасен само за кожата ви – не го поглъщайте! Не го използвайте за отливки вътре в устната кухина. Можете да направите отливка на усмивка със зъби, но те трябва да са затворени.

При отливката ще са нужни поне трима души поради бързината с която засъхва модела. Един ще отлива формата, а други поне двама трябва да му приготвят смесите.

След отваряне продукт има много малък срок на годност и затова трябва да бъде употребен колкото е възможно по – бързо. Да се съхранява на температура не повече от 22ºС, съхранението на по – висока температура ще намали времето за работа с продукта и неговата вулканизация. Каквито и да било гримове по лицето трябва да бъдат премахнати при нанасянето на Body Double, защото те ще причинят спиране на вулканизацията. Лицето трябва да е измито и да не се маже със нищо. Препарати от алое вера спират вулканизацията. Нанасяйте с ръка – не използвайте латексови ръкавици. Препоръчително е да направите малък тест преди основната работа. Каквито и да било гримове по лицето трябва да бъдат премахнати при нанасянето на Body Double, защото те ще причинят спиране на вулканизацията. Лицето трябва да е измито и да не се маже със нищо. Препарати от алое вера спират вулканизацията.

Body Double няма да залепне за кожата. Той ще се „заключи механически” на лицето, като ще залепне за окосмяването на лицето/мигли вежди мустаци и т.н./

Крем за предпазване от Body DoubleBody Double Release Cream  използвайте крема преди да бъде излята маската на лицето ви. Измийте добре лицето след това нанесете крема на окосмените части на лицето или тялото (той е много мазен). След като свалите отливката измийте крема с вода и сапун.

Внимание: ако не нанесете крема преди отливката тя ще залепне за окосмените части и ще бъде доста болезнена за премахване.

.

Нанасяне

Приготвяме смес на обем 1 А : 1В части. Добре разбъркайте сместа и я наесета върху обекта. За по- равномерно нанасяне използвайте мека четка. Може да се нанася на слоеве, докато достигне дебелина 1 см. След втвърдяването на Body Double следва да направите и спомагателна форма (идеален е гипсовия бинт).