DRAGON SKIN ® SERIES


 

Описание на продукта

Dragon Skin  и Dragon Skin Q  са висококачествени платинени течни силиконови гуми, които могат да бъдат смесени 1А:1В по обем или тегло, и вулканизират на стайна температура без набръчкване. Вулканизираният Dragon Skin  е много мек, много здрав и силно разтеглив. Може да увеличи размера си многократно и да се събере в същата форма без да има каквито и да било промени по него. Dragon Skin е добър да се използва при много специални ефекти, особено в анимацията където се използват много повтарящи се ефекти. Той е бяла прозрачна течност и приема пигментация за създаването на цветни ефекти или за създаването на боя с която може дабъде боядисана някаква силиконова повърхност.

 

Приложение:

Заради специалните физически особености и мекотата на Dragon Skin  той се използва и за ортопедични и амортесьорни апликации.

 

Технически характеристики:

  Dragon Skin Dragon Skin Q  
твърдост по ShoreA 10 10
съотношение на сместа по тегло                           обем 1A:1B

1A:1B

1A:1B

1A:1B

време за работа 20 мин 8 мин
време за  втвърдяване 5 часа 75 мин
Цвят кристално прозрачен кристално прозрачен
Визкозитет 23 000 cps мПа
относително тегло 1,07 г/cм³ 1,07 г/cм³
якост на опън 3,28 Н/мм² 3,28 Н/мм²
Линейно съсъхване незабележимо незабележимо
гранично(пределно) натоварване 1000% 1000%
Последваща издръжливост на опън Н/ мм² Н/ мм²
модул 100% 0,15 Н/ мм² 0,15 Н/ мм²

 

Приготовление

Работете в добре проветрено помещение. Носете предпазни очила, дълги ръкави и гумени ръкавици за миниманизиране на риска. Слагайте само винилови ръкавици. Латексовите ръкавици ще спрат вулканизацията на гумата. Съхраняването и използването трябва да бъде само на стайна температура не по- висока от 22°С. По – топлите помещения рязко ще намалят времето за работа и времето за вулканизация. Съхраняването на материала в топли помещения също ще го направи негоден за употреба не след дълго време. Тези продукти нямат голям срок на годност и трябва да бъдат използвани колкото се може по- скоро.

Сливането на вулканизиращата силиконова гума може да бъде спряно при определени обстоятелства, ако в или на формата е допуснато някакво замърсяване, което се отразява на разтегливоста на модела или пълна липса на вулканизация на модела. Ако имате колебания ви препоръчваме да направите тест преди работа. Нанесете малко количество от гумата на незабележимо място на модела. Спирането е настъпило  ако гумата е лепкава и не е вулканизирала след като определеното време за вулканизиране е минало. За да предотвлатите спирането на вулканизация, нанесете един-два слоя чист акрилен лак, това ще бъде напълно достатъчно за предотвратяването на процеса. Убедете се че формата е абсолютно суха преди нанасянето на гумата.

Нанасяне на разделящ агент – разделящия агент не е задължителен, но може да улесни отделянето на някой форми. Ease Release 200 е идеален да се използва при направата на силиконови гуми.  Продуктите на Mann Ease Release може да намерите при нас.  Важно: За да сте сигурни, че няма да повредите повърхността на формата внимателно нанесете разделящия агерт с мека четка по цялата повърхност на формата. Четкайте докато стане слоя като тънка мъгляво покритие и изчакайте 30 мин., за да може агента да изсъхне добре. Ако има някакви съмнения относно действието на разделящия агент препоръчваме малък тест преди работа.

.

Леене и втвърдяване

Dragon Skin има време за работа 20 мин. и 5 часа време за вулканизиране. Dragon Skin Q  има 8 мин време за работа и 75 мин. време за вулканизиране. Трябва да използвате точна везна за да измерите част А и част В. Преди да започнете разбъркайте добре част В в нейната опаковка . След това изсипете част А и част В в съд за разбиване (1част А : 1част В по тегло или по обем/ разбърквайте за не по малко от три минути като се уверите, че сместта е обърната няколко пъти от дъното до върха. След разбъркването на част А и В се препоръчва вакуумна дегазация  за пълното премахване на въздушните мехури. Вакуумирайте материала за 2 до 3 мин. уверете се, че сте поставили не много голямо количество от материала във вакуумната машина. За най – добри резултати изсипете в отделен съд вашата течност, като това трябва да стане много внимателно в най – ниската точка на съда. Оставете гумата сама да се разлее по цялата форма. Изливането на течността трябва да става на не повече от 1,3 см.от най – високата точка на формата. Гумата вулканизира за 4 часа на стайна температура  22°С преди да я отделите от модела. Пълното физическо състояние е достигнато след 24 часа вулканизиране на стайна температура. Не вулканизирайте гумата, ако температурата е по малка от 18°С.

 

Безопасност

Part A съдържа метиленодифенилов изоцианат (MDI).  Парите могат да причинят раздразнение. Използвайте само добре вентилирани помещения. Съприкосновението с очите или кожата може да доведе до остри раздразнения. При съприкосновение обливайте обилно очите с вода(ок.15мин) и потърсете лекарска помощ. От кожата да се отстрани замърсяването без вода и след това да се измие с вода и сапун.