PLASTI-PASTE ® II


 

Описание на продукта

Plasti-Paste е двукомпонентна полиуретанова течна смола. Компонент A е течен, а компонент B съдържащ стъклени влакна, има консистенция на паста. Тя може да се нанася на вертикални повърхнини. Plasti-Paste стяга на стайна температура до състояние на здрава и лека пластмаса.

 

Приложение:

Plasti-Pasta се използва за изговяне на спомагателни форми или леки ламинати. Той може да се оцветява с нашия пигмент So-Strong.

 

Технически характеристики:

  Plasti-Paste
Твърдост по Shore A 70D
съотношение на сместа по обем 1А:3В

1A:2,5B

време за работа 8-10 мин.
време за  откалъпване 90 мин.
цвят жълтеникъв
визкозитет за наплъстяване
обемно тегло 1.03г/см³

                                                           

 

Смесване

Съхранявайте го в топли помрщения(ок. 22ºC). Препоръчва се работа с ръкавици и защитно облекло. Използването на разделящо средство улеснява разформироването. Препоръчва се използването на разделящо средство предзначено за изготвяне на форми – напр. Universal или ER 200. Да се нанася по всички части, където има съприкосновение с полиуретановите смоли. Използва се като вспомагателна форма за  полиуретани и силикони. Препорчва се нанасянето на два слоя Ease Release 2831 преди нанасянето на Universal (оптимално за разформиране). За оптимално покритие първия слой да се нанесе с мека четка върху цялата повърхност, след нанасянето на втория слой оставете да изсъхне за ок. 30мин. Преди смесване на PART A+B, PART B (гъста паста) самостоятелно добре да се разбърка. Важно: времето на живот на продукта доста се  съкращава след отваряне на съдовете.

Xtend-IT значително удължава срока на съхранение на продукта.

 

 

Нанасяне и откалъпване

Компонентите се разбъркват ок. 1-2мин. Пигмент So-Strong се добавя към PART B. Plasti Paste има ограничено време в пластично състояние и бързо се сгъстява. Сместа  нанася с шпакла. Дебелината на слая трябва да е мин. 1cм. Последния слой може да се заглади с ацетон. Време за пълното му втвърдяване е ок. 90мин. Максимална устойчивост на натоварвания достига след 24часа. Каучуковите форми да се съхраняват винаги в спомагателните форми в сухи помешения, на стайна температура.