Alja-SAFE ®


Описание на продукта

AljaSafe  е продукт за снемане на форми от човешко тяло. Използва се за създаване на форми за ръка, лице и други части на тялото и в тях може да се отливат максимално две отливки. Особено преимущество на  Alja – Safe  е в отсъствието на силикати в състава му. Силикатите са от първа група на канцерогенните вещества и се срещат в почти всички достъпни на пазара алгинати.

 

Приложение:

AljaSafe  е прост за употреба и много бързо стяга . С негова помощ може да се  копират и много малки детайли. Във форми от Alja – Safe  може да се отлива гипс, восък, глина или бързо втвърдяващи течни смоли.

 

Технически характеристики:

  Alja – Safe
съотношение на сместа по обемтегло 1част вода (ок. 27°C) : 1част Alja-Safe 3,5 части вода : 1част Alja-Safe
време за работа 7 мин
време за  откалъпване 10 мин
цвят розов
визкозитет 1000мПа
относително тегло 0,28 г/cм³

 

Приготовление

Alja Safe  трябва да се съхранява и използва при стайна температура. Не се допуска проникване на влага в неизползвания материал. Alja – Safe  може леко да се снеме от кожата. При повърхности покрити с косми се препоръчва да се използва разделящ агент.

За да сгъстите Alja – Safe  (например за работа върху вертикални повърхности) може да измените съотношението на сместа – 1 част вода + 2 части Alja – Safe.

Важно: при смесването на тегло следва да помните, че  Alaja- Safe  има много ниско относително тегло и се разтваря във водата без да увеличава своя обем.

Качество на водата: вода с голямо съдържание на минерални вещества (калции, фосфати) може значително да затрудни процеса на втвърдяване.

Препоръчваме да направите малък експеримент преди употребата му. При изготвяне на сместа препоръчваме да се пресее алигната през сито и разбиване с миксер  за около минута.

Alja – Safe  може да се отлива или нанася на копируеми обекти. Моделът трябва да има разтояние около 1,3 см. от стените на калъпа. Alja – Safe  трябва да се излива в най дълбоката част на формата и сместа равномерно и бавно сама да се разтели върху модела. След 10 мин. може внимателно и бавно да извадите модела от формата, ако го направите бързо има опасност да скъсате формата.

 

Нанасяне

Приготвяме смес на обем 1 част вода : 2 части Alja – Safe  или по тегло 3.5 части вода : 2 часи Alja – Safe. След втвърдяването на алгината следва да направите и спомагателна форма (идеален е гипсовия бинт).

Важно: Формите от алгинат много бързо губят своите свойства и затова следва да отливате в тях отливки не по късно от два часа след втвърдяването им.